Learn it yourself
#Achieve

Student online marketing en een eigen bedrijfje?

Als 17 jarige marketing student ben ik de laatste jaren veel bezig geweest met het op doen van ervaring. Voornamelijk door als student online marketing stage te lopen bij verschillende bedrijven en daar rond te kijken hoe het werkt. Maar vanaf dag een was ik al ‘hooked’ aan alle marketing online. Geïnteresseerd hoe het dan eigenlijk werkte struinde ik alle forums, blogs & websites af opzoek naar de juiste informatie. De meeste informatie heb ik van frankwatching kunnen halen om zo de volgende stappen te zetten.

Op den duur werd ik tijdens mijn stage in plaats van stagiair een soort freelance SEO consultant. Best grappig als je zelf dan realiseert dat je ondertussen nog steeds student bent. Maar goed, het werkte wel. 

Freelance SEO consultant, heb ik die nodig?

Een freelance seo consultant is iemand die van buitenaf advies geeft over hoe jij een succesvolle seo campagne kan opzetten of die persoon kan het ook voor jou plannen & uitvoeren. Als Freelance SEO consultant beginnen de meeste consultants met het opzetten van een plan, een SEO plan van aanpak. Dit bestaat uit:

– De sitestructuur

– Zoekwoorden analyse

– Content planning

 

 

Dan vraag je je misschien wel af, waarom is het dan handig om een marketing student of freelance seo consultant dan te benaderen voor hulp. Het antwoord? “ervaring“. Het hebben van ervaring met zoekmachine optimalisatie is toch iets wat geweldig veel zal helpen bij het behalen van resultaten.

Freelance seo consultant

Wat is dan het stappenplan?

Eerst is het een kwestie van een zoekwoord uitkiezen, bijvoorbeeld; marketing student. Dat zoekwoord heeft een bepaald volume, aantal keer dat het gezocht wordt per maand. Een concurrentie hoeveelheid, aantal concurrenten die ook voor dit zoekwoord willen ranken. Wanneer je een zoekwoord gebruikt zoals marketing student moet de inhoud van de pagina of blogpost wel mensen iets leren, antwoorden of intrigeren en dus op de website aanwezig houden.

 

Dan is het zaak om te beginnen met het creëren van content. Deze content moet mensen iets kunnen leren/ informeren / overtuigen. Eigenlijk is het doel van je content dat mensen zolang mogelijk op jouw website blijven. Hoe doe ik dat dan als student online marketing?

Content creëren stappenplan

 

 

1. Je leest je in op het onderwerp

2. Je schrijft een tekst met de kennis die jij hebt verzamelt
3. Je voegt relevante titels toe aan je content

4. Voeg relevante plaatjes toe aan je content

5. Zorg dat je relevante links toevoegt aan jouw content

Daarna is het zaak om aan zoekmachine optimalisatie te gaan doen; SEO.

Tijd voor jouw marketingcampagne!

JOUW ORIGINELE & CREATIEVE CAMPAGNE

Marketing Student? Wat heeft dit dan te maken met SEO?

student marketingDoordat ik mijzelf zoveel interesseer in het feit dat Google de ene website wel bovenaan de zoekresultaten zet en de ander niet heb ik het SEO onderdeel eigenlijk mijzelf aangeleerd. Het analyseren van een website, de juiste zoekwoorden uitkiezen, het maken van goede content waarmee je de bezoeker lang ‘vasthoudt’ op je website. Het heeft eigenlijk alles te maken met wat je aan marketing online uitvoert.

Het enige wat uit de opleiding is gekomen is het maken van een planning op de juiste manier. Iets wat je zelf ook wel kan bedenken natuurlijk. Wat heeft een marketing student dan te maken met SEO? Het feit dat een student goedkoper is dan een zzp’er, freelancer of een agency.

Omdat het goedkoper is om een student marketing in te huren dan iemand die zijn opleiding al afgerond heeft en een volledig salaris zal eisen. Voor een student online marketing of marketing is het makkelijk om je zelf aan te leren hoe je aan zoekmachine optimalisatie kan doen op de juiste manier. Het is alleen een kwestie van de juiste informatie verkrijgen op het internet om de goede stappen te nemen.

Natuurlijk is een student goedkoper, het is alleen belangrijk dat deze de juiste kennis heeft om de taak uit te voeren als een professional!

Van Student naar Freelance SEO Consultant

Hoe doe ik dat dan?

Genoeg er over gepraat nu, een daadwerkelijk plan opzetten. Hoe ga ik van student naar freelancer? Waar moet ik op letten en waar kan ik beginnen. Het begint natuurlijk met het opdoen van kennis over zoekmachine optimalisatie, je wilt immers freelance seo consultant worden dus moet je wel verstand van zaken hebben. Om te beginnen ga je een aantal artikelen lezen over wat SEO eigenlijk inhoud. Zorg dat je goed weet wat je moet doen maar nog veel belangrijker dan dat; waarom je het moet doen.

Zodra je verstand van zaken hebt is het een goed idee om een gratis blog te starten, dit kan bijvoorbeeld bij WordPress of Wix en zorg dat je een onderwerp kiest. Schrijf een aantal pagina’s aan content, en misschien een aantal leuke blogposts over de trends die bij jouw onderwerp op dit moment spelen.

Dit is iets wat je als freelance seo consultant zelf ook vaak zal doen. Eigenlijk ben je nu van je eigen opleiding student marketing gewoon je marketing online aan het uitvoeren. Het is niets anders dan dat je alles nu online doet. Marketing online is een zeer interessant onderwerp en er zijn veel mogelijkheden daar binnen. Het is eigenlijk alles wat je doet om er voor te zorgen dat je een goede online reputatie op bouwt. Als seo consultant doe je eigenlijk een onderdeel van alles wat met marketing online te maken heeft. 

Wil jij nou weten hoe jij de juiste stappen kan nemen om een freelance seo consultant to worden ?

Wat kan ik voor je betekenen?

Het beste ben ik zelf in online marketing, van website tot verkeer leiden naar jouw website. Hierbij kan ik jouw bedrijf of organisatie ook zeker helpen.

Online marketing

Online marketing is eigenlijk alles wat ik als student marketing kan doen om jouw reputatie op het internet te verbeteren. Dit kan zijn van een huisstijl ontwikkelen tot een doelgroepen analyse.

seo

Met uw website is het natuurlijk belangrijk dat u hoog scoort op Google, dat snap ik. Als freelance seo consultant kan ik u helpen op de eerste pagina te staan in Google.

webdesign

De website is het eerste aanzicht van uw online reputatie. Dat is natuurlijk belangrijk en die eerste indruk moet meteen goed zijn.