3 tips voor SEO beginners

 

Het is al een hele lange tijd een onderdeel van websites. Het is namelijk de volgende stap om te nemen zodra je een goede basis website hebt neergezet. Zodra jouw website goed genoeg is om bezoekers om te zetten in klanten kan je verder gaan met zoekmachine optimalisatie.

Tip 1: Yoast SEOZoekmachine optimalisatie

Het is een heel handige plugin om te gebruiken voor jouw WordPress website. Want het legt namelijk direct uit wat je moet doen om jouw pagina en tekst te optimaliseren. Deze plugin is ideaal om te gebruiken als jij aan zoekmachine optimalisatie wilt doen. Het beschrijft alle regels en stuurt je meteen door naar het blog van Yoast wanneer je het niet begrijpt.

Tip 2: Pagina’s baseren op zoekwoorden

Het is natuurlijk belangrijk dat de pagina van jouw website bezoekers krijgt. Daarom is het kiezen van de juiste zoekwoorden op jouw pagina natuurlijk geweldig belangrijk. Het kan er voor zorgen dat je veel bezoekers krijgt of juist weinig. Hoe kun je er nou voor zorgen dat je de juiste zoekwoorden kiest voor jouw website?

Tip 3: Zoekmachine optimalisatie

Uiteindelijk gaat het er allemaal om dat je het doet, dat je tijd stopt in het optimaliseren van jouw website. Zodra deze stap hebt genomen kan je ver komen. Helaas is SEO een onderdeel van online marketing dat veel tijd kost en daarom niet altijd leuk is om zelf te doen. Zorg dat je jouw pagina’s optimaliseert door de volgende regels te hanteren;

  • Je tekst bevat meer dan 300 woorden
  • Jouw zoekwoord komt maar 3-4 keer voor in deze hoeveelheid woorden
  • Jouw pagina bevat links naar andere pagina’s binnen jouw website
  • Jouw pagina bevat links naar andere websites.
  • De pagina bevat een afbeelding

Deze tips zijn de basis om er voor te zorgen dat jij beter gevonden wordt op Google.

 

Tags: No tags

Leave a Comment